Duurzaamheid en tips

Weet jij hoe fruit het beste kan worden bewaard? Dit is belangrijk om verspilling tegen te gaan.

Appels en peren

Appels en peren bewaar je het beste op een koele plek. Bij warme temperaturen verliezen ze namelijk hun smaak en versheid. Appels zijn tot 6 weken houdbaar in de koelkast.
Klik hier

Sinaasappels en mandarijnen

Sinaasappels en manadarijnen rijpen niet na de oogst, maar je kunt ze wel een paar weken vers houden in de koelkast.
Klik hier

Bananen

Groene bananen rijpen in huis op kamertemperatuur. Rijpe bananen moeten op een koele plaats worden bewaard om ze langer goed te houden. Maar leg ze niet in de koelkast, want door de kou verkleurt de schil en zien ze er niet smakelijk meer uit.
Klik hier

Weet jij wat er in fruit zit?

Appels

In appels zit vitamine C, dat ondersteunt een gezond immuunsysteem. En biotine, dat ondersteunt de energiestofwisseling.
Klik hier

Sinaasappels en mandarijnen

In sinaasappels en mandarijnen zit veel vitamine K, dat ondersteunt de normale bloedstolling. En vitamine C, dat ondersteunt een gezond immuunsysteem.
Klik hier

Bananen

Bananen bevatten veel vitamine B6, die de energiestofwisseling ondersteunt. Tevens zitten er vitamine C in, die een gezond immuunsysteem ondersteunt en mangaan, die de energiestofwisseling ondersteunt. Bananen bevatten ook resistent zetmeel en prebiotische vezels, deze bestanddelen kunnen helpen bij gewichtsverlies. Kortom fruit is gezond!
Klik hier